perjantai 18. maaliskuuta 2016

Happy Saint Patrick's Day!!!

Heippa! Täällä ollaan ihan tästä päivästä yliuupuneina vielä pientä tekstiä raapustamassa aiheesta: St. Patrickin päivä Dublinissa! Lähdimme tänä aamuna puoli kuudelta International Societyn järjestämillä busseilla kohti juhlahumuista Dublinia. Päivä oli aurinkoinen, mutta joskin viileähkö. Päällä sai siis olla villakangastakkia ja villapaitaa St.Paddyn päivää varten varattujen vihreä-valko-oranssien härpäkkeiden lisäksi. Varustautuminen päivään oli oikein kiitettävällä tasolla koko kaupungissa ja väriä tosiaan tunnustettiin iästä riippumatta. Itse tyydyin pieneen silinterihattuun sekä kasvomaaleihin. Ja lippuun!


Päivän pääohjelmaan sisältyi paraati, joka lähti kiertämään reittiään kahdentoista maissa. Meidän kohdalle se ehti tunnin kuluttua lähdöstä. Seassa oli karnevaalilavoja, tanssijoita ja soittajia. Reitti oli aidattu, mutta satunnaisista kohdista teitä pääsi ylittämään, mikäli paraati ei ollut vielä kohdalla. Ihmisiä virtasi joka puolella ja saimmekin odotella puolisen tuntia, että pääsimme muun muassa ruuan äärelle. Yleinen kuvaus voisi olla: festarit kaupungin kokoisella mittakaavalla, suhteellisen rauhallista päivällä, mutta iltaa kohden alkoi tunnelmakin kohota. Paikallisissa pubeissa oli tarjolla irlantilaista livemusiikkia ja muutakin ohjelmaa milloin missäkin.






Valtaosa International Societyn mukana lähteneistä palasi puoli kuuden busseilla takaisin Limerickiin, mutta osa jäi myös hieman pidemmäksi aikaa nauttimaan tunnelmasta. Päivää juhlitaan joka puolella Irlantia railakkaasti ja jopa täällä yliopiston puolellakin (4 km keskustasta) oli ihmisiä liikkeellä! Summa summarum: oiiiikein mukava kokemus, valtava väenpaljous ja uninen minä, lopputuloksena kaikesta hulinasta. Sekä plussana sekavaa ajatuksenjuoksua tekstin muodossa.



Menneistä viikoista pikaisesti sen verran, että aika on mennyt edelleenkin hurjan nopeasti, varsinkin tämä mennyt kuukausi. Parisen viikkoa huhtikuuhun!!! Tarvitsisin niin Doctor Whota ja Tardista. Esseetä esseen perään pukkaa koulun suhteen ja reissuilemassakin pitäisi ehtiä käymään, sillä se on nimittäin nyt aika lailla tj. puoliväli. Kaikenkarvaista matkustelua olenkin nyt mielikseni saanut harrastaa nämä menneet pari viikkoa, kun sain viimeinkin unkarilaiskamuni sekä Valtterin käymään. Kertoilen menneistä parista viikosta enemmän, kunhan ehdin taas seuraavan kerran kirjoittelemaan muutakin kuin kestävän kehityksen blogitekstejä tai englannin (ihan kauhian tylsään kirjaan perustuvan) esseen kirjoittamista.

Onnekseni, tuleva viikko on kuitenkin, mikäs muu, kuin Spring Break -viikko! Eli sehän tarkoittaa myöhäisiä aamuja ja iltoja, lisääntyvää skypettelyä ja matkailua. Sekä blogipostausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti